dinsdag 7 maart 2017

Speltpita's met chorizo & kidneybonen

Wij vinden het soms echt heel fijn om niet uren in de keuken te hoeven staan. Vandaar dat we er vaak voor kiezen om een snelle eenvoudige maaltijd op tafel te zetten. Deze speltpita-broodjes zijn in minder dan 10 minuten klaar, dus perfect voor een haastige maaltijd. We gebruiken een kant en klare mix van Hak met kidneybonen. Normaal gesproken gebruiken wij echt nooit iets uit een pakje of een zakje maar deze mix van Hak is echt heel fijn want bevat geen rare toevoegingen of E-nummers en is heerlijk op smaak gemaakt met kruiden & specerijen! Mocht je nou ook fan worden net als ons, maak dan ook eens onze heerlijke quesedilla's met de kidneybonen mix van Hak.




NODIG (voor 4 personen)

  • 250 gram chorizoworst
  • 1 rijpe avocado
  • 200 gram ijsbergsla
  • 500 gram kidneybonen chili (zak van Hak)
  • 4 speltpita-broodjes 
  • 4 handjes geraspte kaas

HOE:
  • Verwijder het velletje van de chorizo en snijd in blokjes.
  • Verhit een hapjespan zonder olie of boter (de chorizo is al vet genoeg) en bak het vlees een paar minuutjes. Schep regelmatig om.
  • Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Verwarm de kidneybonen mix voor ongeveer 3 minuutjes in dezelfde pan. Voeg daarna de chorizo toe.
  • Bereid ondertussen de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de avocado door de midden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lep uit de schil en snijd in stukjes.
  • Snijd de broodjes open en vul elk broodjes met wat sla, kidneybonen met chorizo, avocado en tot slot wat geraspte kaas!
Genieten maar!

Liefs

Naomi

Geen opmerkingen:

Een reactie posten